6 Ocak 2012 Cuma
OYUNUN ADI:  İmdat Yarışı (Kaptan Oyunu)
GELİŞİM ALANI :  Psikomotor Alan
Psikomotor Alan
Amaç 2. El ve göz koordinasyonu gerektiren belirli hareketleri yapabilme
Kazanımlar:
4. Nesneleri takar.
5. Nesneleri çıkarır.
Bilişsel Alan
Amaç 12. Mekânda konum ile ilgili yönergeleri uygulayabilme
Kazanımlar:
2. Yönergeye uygun olarak mekânda konum alır.
ARAÇ-GEREÇ:  2 adet şapka
OYUNCU SAYISI: Sınıf mevcudu
YAŞ GRUBU: 6
OYUNUN OYNANDIĞI YER:  Bahçe, spor salonu

UYGULAMA:
Alana uzun düz bir çizgi çizilir. Oyun eğer spor salonunda oynanıyorsa spor salonunun tam ortasındaki düz çizgi kullanılır.
Çocuklar iki eşit gruba ayrılır. İki grupta ortadaki düz çizgi üzerinde aralarında mesafe olacak şekilde arka arkaya dizilirler. İki grupta da bir kaptan olur, kaptanlar şapkayı takarlar ve kendi grubunun karşısında belli bir mesafe uzaklıkta (bu mesafe çizilerek belli edilir) beklerler. Her kaptan öğretmenin başla komutuyla koşarak kendi grubuna gider, sıranın başındaki çocuğun elinden tutar, birlikte kaptanın ilk durduğu yere doğru koşarlar. Buraya gelince, kaptan şapkasını kafasından çıkarıp arkadaşının kafasına takar ve kendisi bu çizgide kalır. Bu sefer onunla birlikte gelip şapkayı kafasına takan çocuk kaptan olur. Yeni kaptan da önceki gibi, koşarak geri döner, yine sıradaki arkadaşının elinden tutar, birlikte koşarak çizgiye gelirler. Aynı şekilde şapka yeni gelen çocuğun kafasına takılır ve o çocuk kaptan olur. Oyun, kesintisiz olarak, gruptaki çocukların tümü kaleye getirilinceye kadar bu şekilde sürer. Hangi grup karşı tarafta önce toplanırsa, o grup oyunu kazanmış olur. Oyun süresince, kümedeki çocuklar kaptanlarına "imdat, imdat" diye bağrışırlar. Ayrıca sınıf mevcudundan dolayı iki eşit grup oluşturulamıyorsa öğretmen de oyuna dâhil olur.

Bu oyunda çocuklar hem hızlı hareket edecek, hemde şapkayı takıp çıkarmaları istendiğinden küçük kaslarının gelişimine katkı sağlayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

About Me

gizem yazıcı orhan
Profilimin tamamını görüntüle
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts

İzleyiciler

Blogger news

Blogroll

About

Blogger templates