14 Kasım 2011 Pazartesi




                                                          Bu kitap ;
                                           İki kardeşin dialoğundan oluşuyor.



Abla kardeşine karşı kendini sorumlu hissediyordur.
Başından geçen bir olayı kardeşine hikaye gibi anlatmaya başlar.
Hikaye'ye başlamadan önce kaybolmanın kendisi için ne demek olduğundan bahseder.
''Kaybolmanın eğlenceli birşey olmadığını, aksine çok korkunç olduğunu o gün öğrendim'' der.

Sıcak bir yaz günü lunaparka gitmişler ve çok kalabalıkmış.

Kalabalığın içinde babası yol açmak için önden ilerlerken, annesi de her zamanki gibi elinden sıkıca tutuyormuş. Ayakkabısının bağcığını bağlamak için hiç düşünmeden annesinin elini bırakmış ve eğilmiş. Doğrulduğunda annesini görememiş.

Boğazı acıyana kadar bağırmış ama ne annesi ne de babası onu duymuş. Ne yapacağını bilemez halde ağlıyormuş, çok korkmuş. Ne yapacağını düşünmeye çalışırken, kaybolduğunu anlamış bir polis memuru yardıma ihtiyacı olup olmadığını sormuş.

Polis memuru gözyaşlarını silerken her şeyin yoluna gireceğini söylüyormuş. Önce adını, ev adresini ve telefon numarasını sormuş. Telefon numaralarını bilmediği için onu asla bulamayacaklarını düşünmüş ve cep telefonu numarasının da ezberlenmesi gerektiğini anlamış.

Kayıp çocuk odasında bir sürü çocuk varmış. Herkes gözyaşları içindeymiş. Anne ve babasını beklerken, ağladığı görünmesin diye polis memurunun verdiği oyuncak pandaya sarılıyormuş.

Annesi ve babası koşarak içeri girmişler. Üçü birden kucaklaşmış, ağlıyorlarmış.

Kayıp Çocuk Odası, tüm çabalarımıza rağmen çocukların bazen kaybolduğu gerçeğini vurguluyor. Güvenliği konusunda çocuğunuzla diyalog kurmak ve tartışmanızı beslemek için bu kitap bir araç olarak kullanılabilir. Ayrıca bu kitap, çocuğunuzun kaybolma riskini azaltma ve kaybolduğunda gerekli bilgileri hatırlaması konusunda size ve çocuğunuza çeşitli yöntemler öneriyor.
Her çocuğun adını ve soyadını, adresini, ev telefonu numarasını ve anne-babasının cep telefonu numaralarını bilmesi gerekir. B azı çocuklar için bu bilgileri öğrenmek zor olabilir. Onlara bu bilgiyi eğlenceli yollarla öğretmek yine biz ebeveynlerin görevidir. Unutmayın, tekrarları, komik şarkıları ve kafiyeyi sever. Bu yolla öğrendiklerini kolay hatırlar.
Bugün çocuğunuzun tam olarak ne giydiğini ayrıntısıyla anlatabilir misiniz? Tıpkı çocuklar gibi ebeveynlerin de bazı şeyleri bilmeleri gerekir. Çocuğunuzun görünüşünü ayrıntılı olarak anlatabilmek ve yeni çekilmiş bir fotoğrafını taşımak onun bulunma şansını yükseltir.
Halka açık yerlerde, gelir gelmez bir buluşma noktası belirliyor musunuz? Hayvanat bahçesinde giriş kapısı ya da alışveriş merkezinde camlı asansör gibi bir buluışma noktası seçmek, çocuğunuzun kaybolması halinde tekrar bir araya gelmenizi kolaylaştırır.
Konusu ne kadar ciddi olursa olsun bu kitabı çocuğunuza okurken heyecanınızı ve ilginizi göstermekten çekinmeyin. Çocuklar en iyi eğlenirken öğrenir. Bu kavramları çocuğunuzla paylaşmanın en etkili yolu birlikte eğlenmektir!

About Me

gizem yazıcı orhan
Profilimin tamamını görüntüle
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts

İzleyiciler

Blogger news

Blogroll

About

Blogger templates